KezdőlapCímlapLe akarta lőni Zámbó Jimmy az őt parodizáló Gálvölgyi Jánost

Le akarta lőni Zámbó Jimmy az őt parodizáló Gálvölgyi Jánost

Nagyon nehezen viselte el az egyik legismertebb magyar zenész a róla készült paródiát, de szerencsére sikerült lebeszélni a tettéről. 

1988 és 2011 között futott a különböző magyar tévécsatornákon a Gálvölgyi Show, amelyben a színész a korszak összes hírességét parodizálta. Sokan – mint az egyik leghíresebb „áldozat”, Rózsa György – kifejezetten értékelték a róluk készült paródiát, mások nehezen viselték. Zámbó Jimmy az utóbbiak közé tartozott – írta a naphire.hu.

A dolog egy ártalmatlan Lagzi Lajcsi-paródiával kezdődött, amely annyira tetszett az akkor a Dáridót vezető Galambos Lajosnak, hogy meghívta a műsorába Gálvölgyi Jánost. Gálvölgyi viszont a Dáridó vendégeként nemcsak Galambost, hanem Zámbó Jimmyt is kifigurázta. Egy hatalmas kereszttel a nyakában énekelte: „Szép vagyok, akárcsak az álmom, ez minden bűnöm…”

Ez nem esett jól Zámbó Jimmynek, aki nemes egyszerűséggel le akarta lőni Gálvölgyit. 

– Annyira megharagudott rám, hogy másnap bement az RTL vezetőségéhez pisztollyal a kezében, és azt mondta, agyonlő engem. Komolyan gondolta, de szerencsére sikerült erről lebeszélni – mesélte a színészlegenda.