KezdőlapCímlapLángokban a londoni Luton repülőtér! Felfüggesztették a légiforgalmat

Lángokban a londoni Luton repülőtér! Felfüggesztették a légiforgalmat

Az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air légitársaság közlekedtet napi több menetrendszerű járatot Lutonra, és az első ezek közül reggel indult.

Hatalmas tűz ütött ki szerdára virradó éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették a légiforgalmat. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

A tűzoltóság beszámolója szerint     az utascsarnok közelében lévő kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, és a lángok gyorsan továbbterjedtek számos más autóra. A tűzoltók azon dolgoztak, hogy a tűzvész ne terjedjen át a repülőtér belső területére. A mentők négy tűzoltót és egy repülőtéri alkalmazottat füstmérgezés miatt kórházba szállítottak.

Az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a  Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Wizz Air légitársaság közlekedtet napi több menetrendszerű járatot Lutonra, és az első ezek közül reggel indul.