KezdőlapCímlapKubatov bevallotta: Rebrov már februárban felmondott a Fradinál

Kubatov bevallotta: Rebrov már februárban felmondott a Fradinál

Eddig pletykaszinten beszéltek Szergej Rebrov távozásáról. Az Origo interjúja eldöntött minden vitás kérdést, az ukrán egészen biztosan távozik a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadjáról.

Kubatov Gábor

Az Origo egy hosszú interjút készített Kubatov Gáborral, a Ferencváros elnökével. Ebben a klub első embere elmondta, hogy Rebrov egészen pontosan február 10-én felmondott. Ez akkor szíven ütött mindenkit, a Ferencváros azóta tárgyal a lehetséges utódokról.

„Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb eredménye, hogy nem érzelmi, hanem racionális alapon közelítünk meg minden egyes fontos döntést. Az a mostani legnagyobb problémánk, hogy Szergej Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál. A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül. Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeink. Rebrov egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan.” – mesélte az interjúban Kubatov.

A Fradi több jelölttel tárgyalt azóta. Szóba került Roberto Donadoni, Peter Stöger neve is, akit a drukkerek nem szívesen látnának a kispadon. Az Austria Wien volt edzőjének üzentek is, a Groupama Aréna bejáratához transzparenst feszítettek ki ma, amely közölték Stögerrel, hogy nem szívesen látnák az Üllői úton. „Nem akarunk lila disznót. Stöger? Köszönjük, nem kell.” – áll a feliraton. De gyorsan kell dönteni, mert a Fradi július 6-án, vagy 7-én már BL-selejtezőt fog játszani – írta a Blikk.