KezdőlapCímlapKözeleg A nyolcadik utas: a Halál, de most kicsit másképp

Közeleg A nyolcadik utas: a Halál, de most kicsit másképp

Ha minden jól megy, 2022-ben már képernyőn lesz A nyolcadik utas: a Halál című hollywoodi klasszikus sci-fi sorozatváltozata.

Akik esetleg nem tudnák, A Nyolcadik utas: a Halál egy 1979-ben bemutatott angol-amerikai koprodukcióban készült sci-fi–horrorfilm Ridley Scott rendezésében, amely itthon is nagyon népszerű volt. A főszerepben Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm és Yaphet Kotto láthatóak. A sztoriban egy földönkívüli lény egyesével levadássza egy teherűrhajó legénységét. A nagy sikernek köszönhetően ezt több film követte a témában, most pedig sorozat is lesz belőle.

Az első évadot jövő tavasszal leforgatják, így még esély is van arra, hogy pár hónappal később képernyőre kerüljön. Noah Hawley kreátor szerint Sigourney Weaver karaktere minden idők egyik legnagyszerűbb filmes figurája, de ők nem szeretnének egy újabb Ripley-sztorit. „Szerintem azt a történetet tökéletesen elmesélték, én meg nem szeretném elrontani” – mondta.

Noah Hawley már megírt két epizódot, ezek állítólag még a Földön játszódnak. Az 54 éves amerikai televíziós író, rendező és producer, forgatókönyvíró és bestseller író korábban olyan sorozatokon dolgozott íróként és producerként, mint a Fargo, a Zűrös zsaruk, a Dr. Csont, a Légió. Szóval, az ő neve garancia lehet a sikerre.

Indirekt/Origo