2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Közel jártunk a csodához: négy góllal kapott ki Norvégiától a női kézilabda-válogatottunk

Közel jártunk a csodához: négy góllal kapott ki Norvégiától a női kézilabda-válogatottunk

Hihetetlen nagyot küzdött, kiválóan játszott a magyar női kézilabbda-válogatott, mégsem jött össze a bravúr. Az olimpia negyeddöntőjében Norvégia 26-22-re nyert és továbbjutott. A magyar csapat az utolsó tíz perc előtt még vezetett, de a finisre elfogyott az erő. Így is minden dícsértet megérdemel az ezer sebből vérző csapat teljesítménye.

Csak a legmerészebb álmainkban gondoltuk, hogy az utolsó tíz percre is magyar előnnyel fordulunk, pedig 21-20 állt az eredményjelzőn a javunkra. De a norvégok kiválóan védekeztek, nehezen találtuk az utat. Elől meg azért néha ők is gólt lőttek, így 23-21-es norvég vezetéssel fordultunk a finisbe.

Sajnos, a norvég kapuban Katrine Lunde mindent fogott, sok ziccert hibáztunk, érezhetően elfogyott az erő, így aztán a norvégok elléptek, és végül 26-22-re megnyerték a negyeddöntőt. Ez volt a papírforma, de sokáig nem ez volt a meccsben. A magyar csapat minden dícséretet megérdemel így is.

„A lényeg az volt, hogy lányokkal elhitessük, le lehet győzni a norvégokat. Ez sikerült is, de hát sokkal jobb csapat volt. Nagyon mély gödörből álltunk fel, a végén egy ki-ki meccset játszottunk. Jó volt a tanulás, a női válogatott kijut majd még az olimpiára, amikor sokkal jobb teljesítményt nyújtunk” – mondta a szakmai stáb tagja, Görbicz Anita.

„Sajnos, Klujber Katrint már a meccs előtt elveszítettük, mert még a svédek ellen ütést kapott az oldalára. Ez ma nagyon sokba került. A védekezésünk rendben volt, egy nagy sebességgel játszó csapatot sikerült megállítani, de hát elfogyott az oxigén, ami várható is volt. Nagyon büszke vagyok csapatra, sokat fejlődtünk, és még szép jövő áll ez előtt a csapat előtt. Boldog vagyok, hogy dolgozhattam ezzel a csapattal. Az utat megtettük, nagy lehetőség volt a kezünkben, de azt vallom, hogy ritkán lehet lépcsőfokokat kihagyni a fejlődésben” – mondta Elek Gábor szövetségi kapitány.

Indirekt/Blikk