KezdőlapBelföldKóstoltad már a ToTu-val töltött Galambot? Lájkolnád, mi?

Kóstoltad már a ToTu-val töltött Galambot? Lájkolnád, mi?

Nem csak finom és proteindús, de még trendi is.

Szerencsére egyre több innovatív, magyar, a kor és a fogyasztók elvárásainak megfelelő, ugyanakkor a hazai étkezési szokásokra támaszkodó élelmiszer jelenik meg a boltok pocain, az éttermek étlapjain. Azonban, ha annyira nem is gyakran, de olyan is előfordul, amikor két vagy több fejlesztés egy tányéron találkozik. Ilyenkor az ízvilágok és a beltartalmi értékek olyan módon támogathatják egymást, hogy igazi egészségtudatos gasztro-költeményt fogyaszthatunk el.

Igazi proteindús, és gyakorlatilag szénhidrát- zsírmentes étel készíthető galambhúsból és tojásfehérje-alapú tejtermék helyettesítőkből. Mind a két alapanyag igazifehérje-bomba, ráadásul közös munka során derült ki, hogy mennyire jól házasítható a két fitt finomság.

„Barabás Jánossal és Nagy Maricával, a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum vezetőivel nagyon szoros és jó kapcsolatba és együttműködésbe kerültünk már évekkel ezelőtt. Rengeteg vásáron, kiállításon, olykor közös szervezésű rendezvényen vettünk részt közösen. Ráadásul a termékeinkben is van hasonlóság, annak ellenére, hogy egy sous wide húsgalamb és egy tojásfehérje alapú tejtermék-helyettesítő-termékcsalád esetében ez első hallásra különös lehet. Ugyanis mindkét termék magas fehérjetartalommal, elenyésző zsírtartalommal, és az egyre terjedő paleo és keto életmódot folytatók étrendjének megfelelő összetétellel rendelkezik.” – mondta el Dr. Németh Csaba élelmiszer-mérnök.

Nem csak finomak és proteindúsak, trendik is

A két élelmiszer ráadásul újszerűségével, „trendiségével” is hódít. Így például egy olyan finomság, mint a ToTu-val töltött galamb nem csak a fitt és egészséges fogyasztók tányérjára kerülhet. Kiváló választás lehet elkészítése egy olyan ebéd, vacsora alkalmával, amikor valami igazán különlegeset szeretnénk tálalni.

A ToTu-val töltött galamb receptje:

Hozzávalók:

a töltött galambhoz:

4 konyhakész galamb

2-3 evőkanál zsír

20 dkg kesudió

1,5 dl víz

20 dkg Totu rögös

1 tojás

1 vöröshagyma

20 dkg csirkemáj

20 dkg gomba

5 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem

törött bors

a remoulade mártáshoz:

10 dkg Totu extrán krémes

kb. 10 dkg paleolaj

1 teáskanál cukormentes mustár

1 teáskanál eritrit

1 teáskanál tárkonyecet

1 teáskanál finomra vágott tárkony

1 teáskanál finomra vágott snidling

1 teáskanál finomra vágott zöld petrezselyem

2-3 apróra vágott cukormentes csemegeuborka

fehér bors

továbbá:

2 főzőbanán

bő zsiradék

saláta

A töltött galambokhoz a kesudiót előző este vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átöblítjük, majd a vízzel, ToTu rögössel, tojással, sóval késes aprítóban, vagy turmixgépben krémesre daráljuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőbe téve zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk. Ezután a kis kockára vágott gombát és a finomra vágott zöld petrezselymet is hozzákeverjük. Az egészet zsírjára pirítjuk. A kesus keverékhez forgatjuk a kis darabokra vágott nyers májjal együtt. Sóval törött borssal ízesítjük. A galambot sózzuk, borsozzuk, majd habzsák segítségével a bőre alá és a hasüregébe töltjük a gombás-májas masszát. Tűzálló tálba tesszük, tetejére kanalazzuk a zsírt, végül 180°C-os sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben gyakran meglocsolgatjuk a keletkezett lével.

A mártáshoz a Totu extrán krémest elkeverjük a mustárral. Habverővel folytatva a keverést lassan, apránként hozzácsorgatjuk az olajat. Akkor jó, ha elérjük a majonéz állagot. Ízesítjük sóval, borssal, eritrittel, tárkonnyal, tárkonyecettel, snidlinggel és zöldpetrezselyemmel. A végén hozzáforgatjuk az uborkát is.

A zöldbanán csipszhez a megtisztított főzőbanánt vékony szeletekre vágjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük. Sóval ízesítjük.

Tálaláskor ízlés szerinti salátát is tehetünk a galambok mellé.