2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Koronavírus - pánik Dél-Koreában, kiadták a vörös kódot

Koronavírus – pánik Dél-Koreában, kiadták a vörös kódot

Dél-Koreában pánikra ad okot, hogy különösen gyorsan növekszik a regisztrált fertőzöttek száma, ott már több az új koronavírusos beteg, mint Kínában – derült ki a szombaton közzétett adatok alapján. Az ázsiai országban a beszámolók szerint egy nő másodszor is elkapta a koronavírust. A dél-koreai betegségmegelőző központ (KCDC) szerint a 73 éves nő február 22-én gyógyultan hagyta el a karantént, de öt nap múlva, csütörtökön jelentkeztek nála újra a betegség tünetei – írta az MTI alapján a portfolio.hu.

az észak-koreai elnök, Kim Dzsong Un szerint a koronavírus járvány nem írhatja felül a gazdasági terveket

Eközben Észak-Korea elnöke, Kim Dzsong Un egy pártértekezleten közölte, a gazdasági célokat nem írhatja felül a koronavírus járvány elleni harc. Belengette: súlyos következményei lesznek, ha a járvány eléri Észak-Koreát. Ezért szigorítani kell a megelőzésen, be kell zárni minden csatornát égen és földön, amelyen bekerülhet a kórokozó Észak-Koreába.

Talán a túlzónak tűnő óvatosság miatt az országból eddig még nem jelentettek egyetlen megbetegedést sem.  Lezártak csaknem minden határátkelőt, nem fogadnak turistákat és több tízezer egészségügyi dolgozót mozgósítottak, hogy a gyanús tüneteket mutató embereket azonnal elszigeteljék. Az MTI emlékeztet rá, hogy a járvány Észak-Koreát súlyosan érinthetné, mivel nagyon gyenge lábakon áll egészségügyi ellátórendszere.

.