2020.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Címlap Koronavírus - Milánó: Bud Spencer unokája üzent a magyaroknak - videó

Koronavírus – Milánó: Bud Spencer unokája üzent a magyaroknak – videó

A világhírű olasz filmsztár Carlo Pedersoli, vagyis Bud Spencer, azaz az isteni Piedone unokája, a Milánóban élő Alessandro Pedersoli exkluzív interjút adott Hajdú Péternek és videóüzenetet küldött a magyaroknak.

Alessandro Pedersoli, Bud Spencer

Milyen korlátozó intézkedések vannak most érvényben a koronavírus miatt Milánóban?

Jelenleg nem hagyhatjuk el az otthonunkat. Ez alól maximum az lehet kivétel, ha a boltba vagy gyógyszertárba megyünk, vagy pár alapvető szükségletet elégítünk ki. Már majdnem egy hónapja vagyunk karanténban, de szerencsére már látjuk ennek a pozitív hatásait is a legfrissebb napi jelentésekből.

Milyen a közhangulat?

Az olaszok mindig optimisták, és megpróbálnak mosolyogni, még a nehéz időkben is. Szerintem az emberek egyelőre igyekeznek pozitívan reagálni, de mindazonáltal nyilván mindenki vissza szeretne térni a normális életéhez, amilyen gyorsan csak lehet. Az egészségügyi krízis után nagy valószínűséggel még egy nagy kihívással, a gazdaság helyreállításával kell szembenéznünk, ami több ezer ember életére lesz hatással. Nagy valószínűség szerint fontos intézkedésekre lesz szükség, hogy átsegítsék az embereket ezeken a nehézségeken. 

Van-e olyan ismerősöd, aki koronavirusos? Mit mesélt, milyen tünetei voltak?

Sajnos ismerek, de hál’ Istennek mindenki jól van. Csak nagyon minimális tüneteik voltak, mint például a láz, vagy köhögés, de volt aki időszakosan elvesztette a szaglását és ízérzékét, ami úgy néz ki, hogy a vírus egyik nagyon gyakori velejárója. 

Ki tudtok-e mozdulni a lakásból?

Csak, ha nagyon muszáj: ha például ételt vásárolok, vagy kidobom a szemetet, meg ilyesmi, de az elmúlt hetekben az időm 99,9%-át otthon töltöttem. 

Milyen üzleteltek vannak nyitva?

Csak a élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és olyan alapvető üzletek, mint a benzinkutak.  

Mit mondanak, miért van ilyen sok fertőzött Olaszországban?

Valószínűleg azért, mert a vírus már napokkal az első eset felfedezése előtt az országban volt, és volt ideje zavartalanul terjedni még mielőtt a szigorú intézkedéseket bevezették volna. Amit sajnos most itt Olaszországban megtanultunk az az, hogy a gyors reagálás és cselekvés a legfontosabb egy ilyen helyzetben és csak egy pár napos késlekedés már több ezer életbe kerülhet. 

Meddig fog tartani? Van-e erről információd?

Már látjuk a biztató eredményeket, és néhány szakértő szerint a hónap végére már elérhetjük, hogy 0 új megbetegedés legyen, szóval nagyon remélem, hogy végre hamarosan enyhítenek a lakhelyelhagyási tilalmon, persze csak ha biztonságos. 

Alessandro Pedersoli

Alessandro Pedersoli, Bud Spencer unokája videóüzenetet is küldött olaszul:

Sziasztok, Alessandro vagy, Bud unokája! Kérlek titeket, hogy legyetek nagyon óvatosak, maradjatok otthon és tartsátok be az előírásokat. Meglátjátok, hogy hamar vége lesz. Egy óriási ölelést küldök minden magyarnak és neked Péter. Sziasztok! Hamarosan találkozunk!