2021.01.27
Angelika
Kezdőlap Címlap Koronavírus Fehérváron! Lesz meccs, de az edző nem utazik Máltára

Koronavírus Fehérváron! Lesz meccs, de az edző nem utazik Máltára

A MOL Fehérvár egyik labdarúgójának pozitív lett a koronavírustesztje, Márton Gábor vezetőedző eredménye pedig „kétes” minősítést kapott a laboratóriumtól, ezért holnap ő sem utazik a csapat csütörtöki Európa-liga mérkőzésére Máltára.

„A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy kétes eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket” – mondta Dr. Kovács Tibor csapatorvos klub honpalján.

Szerencsére egyelőre mindketten tünetmentesek. Márton Gábor eredménye „kétes” minősítést kapott a laboratóriumtól, így ismételt tesztet kellett végrehajtani az esetében, hogy biztosat tudjanak mondani. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban – a teljes biztonság érdekében – ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így nem utazhat a csapattal szerdán Máltára, ahol a fehérváriak EL-selejtezőt játszanak. Mivel az utazókeretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a MOL Fehérvár csütörtöki Európa-liga-mérkőzése.