KezdőlapCímlapKoronavírus: Bécsben is van már fertőzött, állapota súlyos

Koronavírus: Bécsben is van már fertőzött, állapota súlyos

Bécsben egy 72 éves férfi betegedett meg elsőként koronavírus-fertőzésben. A hírt csütörtök délelőtt Rudi Anschober szociális és egészségügyi miniszter jelentette be.

A beteget tíz napja kezelték influenza tüneteivel; rutinszerűen végezték el rajta a koronavírus-tesztet. A férfit időközben átszállították abba a kórházba, ahol a koronavírussal fertőzöttek kezelésére alakítottak ki egy részleget.

A hvg.hu információja szerint a Bécsi Kórházszövetség (KAV) vezetője, Michael Binder elmondta, hogy a koronavírussal fertőzött férfi állapota súlyos. Arról is beszélt: egyelőre nem tudni, hol fertőződött meg; nem ismert ugyanis, hogy olyan területeken járt volna, ahol nagy számban fordul elő a fertőzés.

Fotó: Twitter

„Átfogó intézkedésekre van szükség” – jelentette be Peter Hacker, Bécs egészségügyi tanácsosa. Miután megállapították a fertőzést, három kórházi részleget lezártak. Azokat a kórházi dolgozókat pedig, akik részt vettek a férfi kezelésében, hazaküldték, ők egyelőre házi karanténban maradnak. Arról is beszélt: listát készítenek a beteg látogatóiról; ők ugyanis esetlegesen elkaphatták a vírust.

Ausztriában eddig összesen három koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Egy újabb, negyedik esetről is beszámoltak; a középkorú férfi első koronavírus-tesztje pozitív lett; ezért további vizsgálatokat végeznek el, hogy bebizonyosodjon: valóban fertőzött-e. A beteg jól van, ezért nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténban van. Ő nemrég járt Olaszországban, és kapcsolatban állt krízisterületen lévő személlyel.