2020.04.05
Vince
Kezdőlap Címlap Kitüntetést kaphat Balázs Klári, viszont Korda György nem

Kitüntetést kaphat Balázs Klári, viszont Korda György nem

Fonogram-díjra jelölték Balázs Klárit, aki – ha megkapja – a férje, Gyuri bácsi nélkül veheti át a díjat.

Életében először Fonogram-díjra jelölték Balázs Klárit. Az énekesnő hagyományos slágerzenei hangfelvétel kategóriában esélyes a díjra, amely nagyon meglepte a művésznőt. Elsőként azért, mert eddig nem halmozták el szakmai elismerésekkel, másodszor pedig, mert negyven év közös szakmai életút után nem férjével, Korda Györggyel duettben jelölték. Ennek ellenére Klárika nagyon örül, igaz, számára minden díjnál többet ért a közönség szeretete.

– Amikor először elénekeltem a Szenes Iván-esten a dalt, rengeteg dicséretet kaptam, azóta fel is vettem a műsorunkba, hiszen az előadásainkon nekem és Gyurinak is vannak szólódalaink. Nagyon kedveltem Ivánt, emlékszem, akárhányszor találkoztunk, mindig mosolygott, ez igazán különleges volt benne. Ezért is sajnálom, hogy túl hamar elszaladt tőlünk – mondta Balázs Klári, akinek éppen ezért is volt fontos, hogy méltó módon dolgozza fel a dalt.

– Gyuri nagyon megdicsérte, milyen ügyesen színészkedek az előadás alatt – büszkélkedett Klárika, aki eddigi díjai mindegyikét Korda Györggyel közösen kapta. Persze ez nem is csoda, hiszen ők mindig is egyenrangú partnerei voltak egymásnak, mind a színpadi fellépések során, mind pedig a házasságukban – írta a Blikk.