KezdőlapCímlapKiszámolták: 2,5 milliárdot keresett a Fradinál Rebrov

Kiszámolták: 2,5 milliárdot keresett a Fradinál Rebrov

Hosszas huzavona után tegnap elvált egymástól a Ferencváros focicsapata és Szergej Rebrov vezetőedző. Az ukrán szakember a klub történek egyik legsikeresebb edzője volt, amivel ő is jól járt anyagilag. Három év alatt nagyjából 2,5 milliárd forintot keresett euróban.

Egy hónapja színét sem látták a Fradinál, Szergej Rebrov vezetőedző a sajtóban üzengetett a Ferencváros vezetőinek. Noha megbízása jövő nyárig szól, ő volt az, aki a májusi szezonzárás után elsőként beszélt arról, hogy bizonytalan a jövője a klubnál. A szakember szándékát erősítette az is, hogy már márciusban felmondta budai luxuslakásának bérlését, s Aston Martin sportkocsiját is hazaszállíttatta Ukrajnába.

Rebrov már februárban felmondott, s most pénteken pedig a szerződését is felbontották, a felek békés úton szakítottak. Az ukrán ugyanakkor úgy érzi, folytathatta volna a munkát. A 2018 augusztusában kinevezett szakember anyagilag nem járt rosszul Fradival, mármint magyar szinten. A Bors információja szerint évente félmillió eurót (173 millió forintot) keresett, emellé jött az az 5 millió euró (1,7 milliárd forint), amit az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutásért kapott.

Ha ehhez hozzávesszük a különböző prémiumokat, akkor összejön három évre a 2,5 milliárd forint. Persze meg is dolgozott a fizetéséért, hiszen a klub történetének egyik legsikeresebb edzője lett három év alatt. Helyére most osztrák edző jön az Austria Wientől. Ma jelentette be a klub, hogy Peter Stöger a jövő héten már munkába is áll, s megtartja első edzését a Ferencvárosnál, ahol kezdődik a nyári alapozás.