Idén kifejezetten jó termés ígérkezik, ugyanakkor a széles választék mellett igyekeznek kedvező áron adni a közkedvelt nyári finomságot.
A hazai dinnye június végén került a polcokra, először a sárgadinnye, július elejétől pedig már magyar görögdinnyével várják a vásárlókat. Az idei szezon egyébként a meleg időnek köszönhetően előbb elkezdődött, az pedig már a termelőkkel történő tudatos együttműködésnek köszönhető, hogy későn érő fajtákat is termesztenek, valamint régiós eltérések is vannak az érési időben, amivel szeptember végéig kitolható az idény – számolt be minderről a Pénzcentrum.
Több magyarországi régióból is vannak beszállítóik azért, hogy az időjárási viszontagságokat át lehessen hidalni, illetve az érés üteme is változik tájegységenként, ami folyamatos ellátást biztosít. Békésből, Baranyából, Tolnából és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből szerzik be az árut. A csíkos, a fekete héjú magszegény és a sárgabelű szeletelt görögdinnye, a minidinnye és a sárgadinnye mostantól kizárólag magyar termelőktől érkezik a legtöbb áruházlánc üzleteibe. Emellett végig importálnak mézdinnyét és piel de sapo fajtát is.
Idén kifejezetten jó termés ígérkezik, ugyanakkor a széles választék mellett igyekeznek kedvező áron adni a közkedvelt nyári finomságot, minimum egy terméket minden héten akciósan fognak árulni, ezért érdemes időről-időre betérni az üzletlánc, és több fajtát is megkóstolni a szeptemberi szezonzárásig.
Főként egész dinnyéket árulnak, de görögdinnyéből lesz előrecsomagolt szeletelt is. Azt pedig a vásárlóknak kell eldönteni, hogy milyen „iskola” szerint válasszunk dinnyét, kopogtatással, alakra, színre és még sorolhatnánk. Arra biztatunk mindenkit, hogy a heti akciókat kihasználva kóstoljanak meg minél több fajtát, hogy jövőre akár már célirányosan a kedvenceiket kereshessék.
És hogy miért érdemes dinnyét enni? Mert a dinnye hasznos vitaminforrás, gazdag A-, B6- és C-vitaminban. Ezenkívül káliumot, magnéziumot, vasat, cinket és szelént is tartalmaz. 92 százaléka víz, így hasznosan hozzájárul a napi folyadékbevitelhez, oltja a szomjat és felfrissít. Magas rosttartalma segíti az emésztést. Ráadásul nagyon finom!