KezdőlapBelföldK. Endre: végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk

K. Endre: végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk

A bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese hálás Varga Juditnak és Novák Katalinnak a döntésükért.

Balog Zoltán nemrég közölte, nem érzi azt, hogy bűnt követett volna el, amikor kegyelmet kért K. Endrének. A Blikk utolérte a volt igazgató-helyettest, aki úgy reagált Balog Zoltán szavaira: „Balog Zoltán püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, kiáll az ártatlanságom mellett”.

„A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében. Az is megfelel a valóságnak, hogy az igazamért küzdő embernek tart, mivel az is vagyok. Minden korábbi nyilatkozatomat fenntartom. Az ügyészség vádat emelt ellenem anélkül, hogy rendőrségi meghallgatáson vettem volna részt” – fogalmazott K. Endre.

„Az ítéleti tényállást megalapozó tényeket olyan, egymással és önmagában is ellentmondásban álló, több esetben közvetett tudomással bíró tanúktól származó tanúvallomásokból építette össze az ügyészség, majd a bíróság, amelyek nem álltak össze olyan zárt láncolattá, amely alapján kétséget kizáró bizonyossággal meg lehetett volna állapítani a bűnösségemet. Két közvetlen tanú egybehangzóan azt nyilatkozta a bíróságon, hogy rájuk nézve semmilyen kényszerítő hatást nem gyakoroltam” – tette hozzá.

„Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket. Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel” – emelte ki a lapnak küldött emailben. Úgy tudni, a volt igazgatóhelyettes jelenleg családja erdélyi szülőfalujában, Zabolán tartózkodik.