KezdőlapBűnügyJobban van Robert Fico, már haza is szállították a kórházból

Jobban van Robert Fico, már haza is szállították a kórházból

A szlovák miniszterelnök a jól megszokott környezetében folytatja a lábadozását az ellene elkövetett merénylet után.

A besztercebányai kórházból pozsonyi otthonába szállították csütörtök este a hónap közepén merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák kormányfőt, ott lábadozik tovább – jelentette pénteken a helyi média Miriam Lapuníkovára, a besztercebányai Roosevelt kórház vezetőjére hivatkozva.

A Markíza tévé este úgy értesült, hogy a kormányfőt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba szállítják, de – noha ennek lehetősége felmerült – nem így történt, ugyanis a kórházigazgató szerint Robert Fico ragaszkodott ahhoz, hogy otthonába vigyék.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.