2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Jó lesz vigyázni a magyaroknak: újabb fertőzési csúcs a horvátoknál

Jó lesz vigyázni a magyaroknak: újabb fertőzési csúcs a horvátoknál

Horvátországban ismét második egymást követő napon döntött rekordot az új koronavírus-fertőzöttek száma –  derült ki a helyi válságstáb csütörtöki közleményéből.

Az elmúlt 24 órában 255-tel nőtt, és elérte a 7329-et a fertőzöttek száma Horvátországban. Szerdán még 219 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be. Nem történt új haláleset, így a járvány halálos áldozatainak száma 168 maradt. A betegek közül 127-en vannak kórházban, közülük tizenegyen lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 1689 fő, a legmagasabb a járvány kezdete óta – írta az MTI.

A legtöbb új esetet továbbra is a fővárosban, Zágrábban, illetve Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek. A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, és a fiatalok a legfőbb terjesztők. Magyarországon továbbra is zöld besorolásúnak számít Horvátország, tehát nincs korlátozás az onnan történő beutazás esetén, de jó lesz vigyázni! A szomszédos Szlovéniában a kabinet által közzétett adatok szerint kedden 43-mal 2536-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Utoljára április 3-án regisztráltak ilyen mértékű fertőzést az országban. Új halálesetet nem történt, a járvány halálos áldozatainak száma így 129 maradt.