2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Jó hír! Lesz internet a Wizz Air gépein!

Jó hír! Lesz internet a Wizz Air gépein!

A kapacitás 60 százalékkal nagyobb, mint a járvány előtti utolsó teljes évben, az utasszám ennek megfelelően 52 millióról 65 millióra nőhet, ha bejönnek a várakozások.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója jó nyarat vár, de a kereslettel a légi vállalat nehezen tart lépést, a kapacitáshiány pedig “a jegyárakban is meg fog jelenni”, nem tudnak annyira flexibilisek lenni még. Nehézségként még megemlítette, hogy a háború miatt “az európai légtér egy része le van zárva”, a légi irányítóknál pedig munkaerőhiány lépett fel.

A kapacitás 60 százalékkal nagyobb, mint a járvány előtti utolsó teljes évben, az utasszám ennek megfelelően 52 millióról 65 millióra nőhet, ha bejönnek a várakozások. “Nagyságrendileg érzékeltetve ez több utast jelent, mint amennyien az Air France-szal, vagy épp a British Airwaysszel közlekednek” – ecsetelte Váradi József.

A járattörlési botrányok mellett is “a Wizz Air törlési rátája kevesebb mint fél százalék, ezzel mi vagyunk a legjobban teljesítő európai légitársaság”. A magyarokat nem tartja különösebben panaszkodó nemzetnek, vannak sokkal rosszabbak is.

Végül elmondta még, 10-15 éve dolgoznak azon, hogy legyen wifi a repülőn, de még keresik a megoldást arra, hogy hatékony és megbízható módon kínálhassák.