KezdőlapBelföldJó hír a nyaralni indulóknak – Akár éjszaka is utazhatunk a Balatonra

Jó hír a nyaralni indulóknak – Akár éjszaka is utazhatunk a Balatonra

Már nemcsak hétvégén, hanem hétköznap is járnak az éjszakai vonatok a Balaton déli partja és Budapest között.

A főszezonban hétköznap is járnak az éjszakai Bagolyvonatok a Balaton déli partja és Budapest között – közölte a MÁV Zrt. A közlemény szerint Budapest és Keszthely között naponta, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik. Ezekkel a vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utaznak rövidebb vagy akár hosszabb szakaszon.

A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, amelyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként – péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka – a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely-Tapolca, Tapolca-Balatonfüred és a Balatonfüred-Székesfehérvár viszonylaton. „Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik” – áll a közleményben.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elég az ország- és vármegyebérlet, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24) – tudatta a vasúttársaság.