2021.08.01
Boglárka
Kezdőlap Belföld Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése – videó

Itt van Orbán Viktor rendkívüli bejelentése – videó

A miniszterelnök a Facebook-oldalán keresztül szólt a magyarokhoz. Népszavazás lesz, itt vannak a kérdések is, ami mindenkit érint.

Fotó: MTI

– Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – jelentette be szerdán Orbán Viktor. A miniszterelnök a Facebook-oldalán közölt videójában mondta el, hogy a kormány szerint Brüsszel megtámadta Magyarországot az új gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban a televíziókban és a reklámokban, ezért az Európai Unió az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – írta a Blikk.

Orbán Viktor szerint azonban ebben a kérdésben nem engedhetnek, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményeznek öt kérdésben, amelyek ezek:

1.    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

2.    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3.    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

4.    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5.    Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?