2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Interneten árult drog miatt vádat emeltek 17 ember ellen

Interneten árult drog miatt vádat emeltek 17 ember ellen

A banda internetes chatszobában bonyolította drogügyleteit.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 17 ember ellen, aki internetes chatszobában bonyolította drogügyleteit. Egy 29 éves férfi 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott, 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott egy internetes üzenetküldő applikációt használva olyan zárt csoportot hozott létre, amelynek tagjai – köztük az ügy többi vádlottja – egymás között adták-vették a kábítószert. A droghálózatot működtető vádlott – aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt – a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált kábítószerekre vonatkozó információkat, illetve azokról többször fényképeket is csatolt.

Legalább 40 vevője volt a férfinek, közülük többen viszonteladók, akik a drog egy részét továbbértékesítették saját vásárlóiknak. Voltak olyan csoporttagok, akiktől viszont ő maga szerezte be az eladásra szánt kábítószereket