2021.03.09
Franciska, Fanni
Kezdőlap Címlap Imádja a világ a 110 kilós, túlsúlyos kongói kézilabdázót

Imádja a világ a 110 kilós, túlsúlyos kongói kézilabdázót

Egyetlen este alatt világsztár lett a kongói óriás kézlabdázóból. No, nem éppen a teljesítménye, hanem a testalkata miatt. A norvég VG és Aftenposten újságírói is megszólaltattáék az extrém méretű sportolót.

Forrás: Origo

A francia negyedosztályban, a Dreux AC csapatában játszó, 192 cm magas és 110 kilós óriást nagyon nehéz megállítani. A norvég újságírók a kairói szálloda medencepartján találkoztak a játékossal, aki élvezte a körülötte kialakult felhajtást. Thierry Mvumbi Gauthier pénteken mutatkozott be a férfi kézilabda-világbajnokságon, amikor az Argentína elleni 28-22-re elvesztett mérkőzésen négy gólt dobott. Egyetlen este 2000 cikket írtak róla az interneten.

forrás: VG

– Ez egészen kivételes. Szeretem az elismerést. Mert ha az emberek rólam beszélnek, akkor Kongóról, hazánkról beszélnek, és ez a legfontosabb számomra – nyilatkozta profi módon az óriás a VG-nek. – Számomra és az egész csapat számára ez egy hihetetlen álom. Húsz évvel ezelőtt kezdtünk valamennyien kézilabdázni. Valamennyien arról álmodoztunk, hogy világbajnokságon játszhassunk. Most itt vagyunk. Ez valóban egy álom. A családunk és az egész ország büszke ránk. Tisztában vagyok azzal, hogy a világ most azért figyelt fel rám, mert szokatlan a testalkatom.

Kongó legközelebb vasárnap este lép pályára a dán válogatott ellen Egyiptomban.

Life