KezdőlapCímlapIlyen volt Bíró Ica a 80-as évek szexi kártyanaptárain

Ilyen volt Bíró Ica a 80-as évek szexi kártyanaptárain

Bíró Icáról nemcsak fitneszvideók készültek fényes karrierje alatt: Metal Lady művésznéven énekesnőként is kipróbálta magát, és több klipet is forgatott.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Bíró Ica a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legsikeresebb magyar modelljei közé tartozik, aki alakformáló videóinak köszönhetően sokakat inspirált a rendszeres mozgásra is. Nők és férfiak ezrei néztek fel rá, sőt nagy valószínűséggel most is rengetegen csodálják a 67 éves Metál Ladyt, akinek alakját a mai napig sokan megirigyelhetik.

Bíró Ica derűs személyisége és kedvessége mellett a hangjával is sokakat levett a lábáról, ezért sem tekinthető vakmerő húzásnak tőle, hogy énekesnéként is kipróbálta magát a kilencvenes években. 

Fiatal lányként a Luxus Áruház információs pultjánál dolgozott, kivételes megjelenésére azonban szinte mindenki felfigyelt: „Megőrültél, lányom, ezzel a karosszériával te varrni és tervezni akarsz? Legyél te csak modell, és manöken, ennek van itt az ideje…” – biztatták már akkor. Így történhetett, hogy a Luxus Áruház recepciós pultjából átkerült az üzlet katalógusába, és csodaszép reklámfotókon népszerűsítette a termékeit.

A felkérések innentől kezdve csak úgy özönlöttek, sok régi reklámban feltűnt Bíró Ica, de az akkoriban divatos kártyanaptárakon is büszkén domborított – nem véletlenül kapta a Kártyanaptár-királynő becenevet. A negyvenhez közel járva aztán visszaült az iskolapadba, és a Testnevelési Egyetem testépítő-fitnesz szakán végzett. Az utóbbi években visszatért az origóhoz: nyugdíja kiegészítéseként egy butikban vállalt eladói munkát, mellette pedig egy kastélyban recepcióskodik.

Indirekt/nlc.hu