2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Igazi siker! Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon

Igazi siker! Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon

A versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő.

Az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon, Kanadában – közölte István György, a válogatott csapatkapitánya. Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot.

A szombaton véget ért versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki.

A logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét. A magyarok közül Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg. A jövő évi versenyeket Kínában rendezik meg, amelyre a válogatóversenyt hamarosan meghirdeti a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete.