2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Hoppá: kizárják a szurkolókat a tokiói olimpiáról

Hoppá: kizárják a szurkolókat a tokiói olimpiáról

A koronavírus-járvány miatt nem engedik a külföldi szurkolókat az idén nyárra halasztott tokiói olimpiai és paralimpia versenyeire – ezt a szervezőbizottság jelentette be szombaton.

“A lépés sajnálatos, de elkerülhetetlen volt, miután a sikeres rendezés legfontosabb előfeltétele a sportolók és a japán lakosok egészségének megőrzése” – mondta Koike Juriko tokiói kormányzó. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) megértéssel fogadta a döntést, amelyet tiszteletben tart – közölték az ötoldalú, online megbeszélést követően.

Korábban a japán média valószínűsítette, hogy néhány kivételtől eltekintve az önkéntesek között sem lehetnek majd külföldi állampolgárok, de erről hivatalos döntés egyelőre nem született. A külföldi jegytulajdonosoknak visszatérítik a belépők árát, az olimpia esetében mintegy 600 ezer, a paralimpia kapcsán pedig körülbelül 30 ezer jegyről van szó. A pandémia miatt tavalyról idénre halasztott olimpiát a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiára pedig augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor – adta hírül a Tények.