KezdőlapCímlapHoppá: fontos ügy miatt fotózkodott fehérneműben Horváth Gréta

Hoppá: fontos ügy miatt fotózkodott fehérneműben Horváth Gréta

Az Ázsia Expressz második szériájának győztese az egészségügyi mellvizsgálat fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet.

A műsorvezető egy fehérneműs fotót posztolt magáról, ami mellé pontosan leírta a vizsgálat lépéseit, majd azt is megjegyezte, hogy implantátumokkal rendelkezik, ám a mellei ettől függetlenül természetesek.

„Tőlem nem megszokott ez a fotó, de egy fontos dologra szeretném felhívni vele a figyelmet. Nagyon kevés szó esik az otthoni megfigyelésről, ‘testünk ismeretéről’. Elkezdtem nézni egy dokumentumsorozatot, és elképesztő eredmények vannak annak kapcsán, hogy mi, nők mennyire keveset látjuk magunkat meztelenül a tükörben, és milyen keveset vizsgáljuk magunkat egészségügyi szempontból otthon. Nyilván belenézünk a tükörbe felöltözve, indulás előtt, és általában ellenőrizzük a kocsiban is a sminket. De mi a helyzet a női intim részekkel? Vajon ismerjük testünk változásait? Tisztában vagyunk vele mi a normális és mi az, ami nem? A szépségápolás mellett legalább annyira fontos az otthoni mellvizsgálat, mint egy jól megválasztott krém, vagy púder” – írja posztjában Gréta.

View this post on Instagram

Tőlem nem megszokott ez a fotó, de egy fontos dologra szeretném felhívni vele a figyelmet. Nagyon kevés szó esik az otthoni megfigyelésről "testünk ismeretéről".  Elkezdtem nézni egy dokumentum sorozatot és elképesztő eredmények vannak annak kapcsán, hogy mi nők mennyire keveset látjuk magunkat meztelenül a tükörben és milyen keveset vizsgáljuk magunkat egészségügyi szempontból otthon. Nyilván bele nézünk a tükörbe felöltözve, indulás előtt és általában ellenőrizzük a kocsiban is a sminket. De mi a helyzet a női intim részekkel? Vajon ismerjük testünk változásait? Tisztában vagyunk vele mi a normális és mi az, ami nem? A szépségápolás mellett legalább annyira fontos az otthoni mellvizsgalat, mint egy jól megválasztott krém, vagy púder!  Internetről másolt szöveg🧩 Mellvizsgálat lépésről lépésre: Félmeztelenül álljunk egy tükör elé, és különböző pozíciókban szemléljük meg a melleinket. Először lelógatott, aztán felemelt karokkal, utána előredöntött felsőtesttel, majd a csípőre tett karokkal. Elölről és oldalról is nézzük meg a melleinket, és közben figyeljünk arra, hogy az előző vizsgálat óta történt-e valamilyen változás. Esetleg a mellek formájában, méretében keletkezett-e duzzanat, van-e behúzódás a bőrön vagy a mellbimbókon, van-e bőrfolt vagy új anyajegy. Amennyiben valamilyen furcsaságot tapasztalunk, keressünk fel egy orvost. A mell vizsgálata álló helyzetben: Miután szemügyre vettük a melleinket, tapogassuk végig azokat. Ehhez először emeljük fel a jobb karunkat, és finom mozdulatokkal tapogassuk végig a mellünket, a mellbimbónkat és a bimbóudvart a bal kezünkkel. Ezután váltsunk kart, hogy a másik mellünket is meg tudjuk vizsgálni. Mindig összezárt ujjakkal haladjunk körkörösen kívülről befelé. A mellbimbót picit nyomjuk össze. Ha ennek hatására folyadék jön ki belőle, akkor figyeljük meg annak a színét és állagát. Nagyon lényeges, hogy a kulcscsont körüli területet, illetve a hónaljat is végigtapogassuk. Rengeteg módja van az otthoni vizsgálatnak, de évente kötelező méhnyakrák szűrésen az orvos is megnézi. Ha nem, akkor kérd meg☺️ Igen, műanyag sziló a mellem, de mint látható természetes. @pepco_hu #hirdetés #testismeret #onvizsgalat

A post shared by Horváth Gréta (@horvath_greta_official) on

Indirekt/Blikk