2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Hoppá: egy tigris sétálgatott szabadon a városban

Hoppá: egy tigris sétálgatott szabadon a városban

Finoman szólva is izgalmas pillanatokat éltek át a lakók a hétvégén Houston egyik külvárosában.

Történt ugyanis, hogy a külvárosi nyugalmat egy szabadon mászkáló tigris zavarta meg. A rendőrségre még május 9-én este 8 óra fele érkezett a bejelentés, hogy a házak között egy nagytestű tigris lófrált.

Az esetről természetesen videó is készült, mely azóta a fél internetet körbejárta, és amin jól látszik, ahogyan egy férfi fegyverrel a kezében áll a tigrissel szemben és cifra káromkodások közepette üvölti az állat tulajdonosának, hogy „vigye vissza a ki.aszott tigrisét”.

Mint ugyanis kiderült Texasban a tigrisek „háziállatként” tartása tilos – csak az egzotikus állatok gondozóinak birtokában lehetnek nagymacskák, speciális engedéllyel –, ennek ellenére a feltételezések szerint 2-5000 tigris rejtőzhet a kertekben – írja a The Guardian. Így volt ez annál a Victor Hugo Cuevas nevű férfinél is, aki a gazdája a videón mászkáló bengáli tigrisnek.

Az esetből azonban szerencsére nem lett tragédia. Mint kiderült, a közelben lakó megyei seriffhelyettes volt, akit megközelített a tigris. Az állat gazdája azonban végül a nagymacskával együtt beszállt Jeep terepjárójába és elhajtott.

Az esetből rendőrségi ügy lett mely során kiderült, hogy a “gazdit” korábban megvádolták egy 2017-es gyilkossági ügy elkövetésével, így a férfit őrizetbe vették.

Indirekt/noizz.hu