KezdőlapCímlapHol a legdrágább egy korsó sör Európában? Mutatjuk!

Hol a legdrágább egy korsó sör Európában? Mutatjuk!

Az alkoholos italokban Budapest olcsónak számít, sör tekintetében szintén az olcsó városok között szerepel.

Numbeo, a saját felhasználói által generált, a világ nagyvárosainak megélhetési költségét összegző oldal megmutatta, milyenek a sörárak Európában. Az összegzés a csapoltsör-átlagárak trendjét mutatja, ami a foci-Eb egyes helyszínein általában centre pontosan 4 euró. A legviccesebb, hogy ezek az árak még csak nem is tartoznak a legdrágább kategóriába. A sör árszintje megnőtt az elmúlt időszakban: a londoni 7,7 eurós sörárszint nem is olyan régen bőven 4 euró alatt volt, a német 4 euró pár éve 2 volt – írja a Világgazdaság

Az Európai Szabadkereskedelmi Társulást (EFTA), az Egyesült Királyságot és az EU tagjelölt országait is beleértve az izlandi Reykjavík vezeti a listát, sörönként 10 euróval, amit a norvég főváros, Oslo követ 9,6 euróval. Ezután Koppenhága és Helsinki következik, átlagosan 8 eurós sörárral, 7 eurót kell fizetni egy csapolt sörért Párizsban. A svájci Bernben 6,7 euróba kerül egy korsó ital.

Bár három város áll Stockholm előtt (6,7 euró), összességében az északi országokban a legmagasabb a sör ára Európában. Ezzel szemben az olyan városok, mint Kijev, Minszk és Kisinyov, lényegesen olcsóbb lehetőségeket kínálnak.

Kijevben a legalacsonyabb, 1,1 euró a sörár, ezt követi Minszk 1,2 euróval és Kisinyov 1,3 euróval. Madridban és Lisszabonban a sörárak is viszonylag alacsonyabbak, csak 1 euróval járnak magasabban, mint Budapesten.