KezdőlapCímlapHetek óta tárgyalt már a Szpartak Moszkva a szerb Dejan Sztankoviccsal

Hetek óta tárgyalt már a Szpartak Moszkva a szerb Dejan Sztankoviccsal

Tomás Amaral, az orosz klub sportigazgatója elárulta, miért éppen a Fradi volt edzőjét választották.

A Ferencváros Paks elleni Magyar Kupa-döntője után jelentették be, hogy Dejan Sztankovics nem egész egy év után elhagyja az Üllői útiakat, és a Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását. A szerb szakember az Újpest elleni szezonzárón már nem is ült a kispadon.

A Szpartak irányítását a következő idénytől veszi át, a jelenleg ötödik helyen álló moszkvaiak kispadján most megbízott edzőként Vladimir Sliskovic ül. A Szpartak sportigazgatója, Tomás Amaral a Szport-Ekszpressz kérdésére beszélt a Sztankoviccsal történt tárgyalásokról.

Mindenki tudja, hogy ki Dejan Sztankovics. Az első találkozástól kezdve megvolt az egyetértés a tárgyalásokon, és nagyon örülök, hogy minket választott. Hetek óta tárgyaltunk a részletekről – árulta el a portugál sportvezető, aki arról is beszélt, hogy miért jelentették be már ilyen hamar a szerb szakvezető érkezését.

„Úgy éreztük, ez a megfelelő pillanat. Sztankovics egy hatalmas tapasztalattal rendelkező edző, igazi győztes típus” – állította.

Arra a kérdésre, hogy az orosz edzőket teljesen kizárták volna, mint lehetőséget, Amaral tagadó választ adott, szerinte itt a döntésnek egyértelműen minőségi okai voltak, az útlevél nem számított.

Indirekt/Sportal