KezdőlapCímlapHazudott a Hamász! 10.000 „élő halottat” talált az ENSZ Gázában

Hazudott a Hamász! 10.000 „élő halottat” talált az ENSZ Gázában

A világszervezet nyolc hónappal az október 7-ei invázió után végre utánanézett a terrorszervezet által közölt számoknak, meglepő eredményekre jutottak.

Mind a nemzetközi szervezetek, mind pedig a főáramú nyugati média a Hamász terrorhadjárata után kritikátlanul átvették, és továbbadták azokat az adatokat, amelyeket a Hamász úgynevezett „Egészségügyi Minisztériuma” közölt a a Gázai-övezet ellen indított „izraeli agresszió” áldozatainak a számáról.

Már az adatközlés forrása is abszurd volt, hiszen a Hamász semmiféle jogi felhatalmazással sem rendelkezik a Gázai-övezet kormányzására, erőszakos puccsal ragadták magukhoz a hatalmat a Palesztin Hatóságtól.

A további problémát jelentett az, hogy összesítve közölték az adatokat, amelyekben nem tettek különbséget az Izrael által likvidált terroristák, a Hamász terroristáival együttműködő civilek, valamint a légi- és szárazföldi csapások véletlen, „járulékos veszteségei” között.

Most az ENSZ felére csökkentette a Gázában megölt nők és gyermekek számát – írja a Jerusalem Post, melyet az atv.hu szemlézett. Az izraeli angol nyelvű lap értesülése szerint a világszervezet Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) május 6-án még több mint 14 500 halottról számolt be, május 8-án viszont már 7797 halálos áldozatról. Az OCHA a nők halálos áldozatainak számát is lefelé módosította, több mint 9500-ról 4959 halálesetre.

„Ez a változás azt jelezheti, hogy az ENSZ végre felismerte a Hamász eredeti állításai mögött álló bizonyítékok hiányát, miszerint több mint 14.000 gyermeket és 9000 nőt öltek meg Gázában. Ha ez így van, az ENSZ-nek világosan ki kellene jelentenie, hogy elvesztette a bizalmát azokban a forrásokban, amelyek hitelessége mellett hónapok óta folyamatosan kiállt” – nyilatkozta David Adesnik, a Demokráciák Védelmében (FDD) elnevezésű civil szervezet kutatási igazgatója.

Még a Hamász gázai „egészségügyi minisztériuma” is elismerte, hogy hibák vannak a veszteségadatokban, több mint 10.000 feltételezett áldozatot nem tud dokumentálni, még nevekkel sem rendelkezik.