KezdőlapCímlapHavas Henrik beleszállt Rónai Egonba: „Ezt jól elb…ta!”

Havas Henrik beleszállt Rónai Egonba: „Ezt jól elb…ta!”

A Tanár úr csalódott az ATV műsorvezetőjében, akit eddig nagyra tartott, és úgy véli, nem volt korrekt úgy odaadni a dossziét Magyar Péternek, hogy azt nem volt lehetősége átnézni.

Magyar Péter hétfő este élő adásban hagyta ott az ATV stúdióját, miután kérdések helyett Rónai Egon azzal szembesítette az Egyenes beszédben, hogy állításával ellentétben többször hívták a televízió műsoraiba. Egy alkalommal Magyar hozzáállását kutyakomédiának is nevezte.

Azóta többen kiálltak Magyar Péter mellett: Szabó Tímea, Hadházy Ákos, Pottyondy Edina vagy épp a MÚOSZ alelnöke, Vicsek Ferenc is méltatlannak vélte a riporter viselkedését, igaz többen Magyar kirohanását sem tartották jó ötletnek. Mára aztán Havas Henrik, az ország Tanár Ura is elmondta véleményét a történtekről.

„Olyan típusú interjút, amit a hétfői Egyenes beszédben Rónai Egon készített Magyar Péterrel, több százat, talán ezret is készítettem. Szakmai véleményem a következő: Rónai Egon – akit kollégaként eddig becsültem – ezt jól elb.szta” – kezdte kemény hangvételű jegyzetét Havas.

Szerinte egy interjút nem lehet azzal indítani, hogy a riporter egy dossziét tol a vendég elé. Úgy véli, hogy az interjúalanynak nincs ideje a dokumentumok tartalmát megismerni, pláne beleolvasni. Havas szerint az egyetlen normális megoldás az lett volna, ha az interjú végén Rónai Egon átadja a dossziét azzal a szöveggel.

„Tanulmányozza a dokumentumokat, aztán ha meggyőződött arról, hogy jogtalanul vádolta a csatornát, kérjen bocsánatot.” „Megjegyzem, hogy erről az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyart, az lett volna a korrekt, ha előre megmondják, hogy szembesítik az általuk igaznak vélt tényekkel. Az pedig, hogy Rónai Egon kutyakomédiáról beszélt, egészen hihetetlen, illetve nem, mert az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet, ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki” – folytatta Havas.