KezdőlapBelföldHamarosan érkezik a csok plusz?

Hamarosan érkezik a csok plusz?

Szentkirályi Alexandra a Hír TV Napindító című műsorában elmondta, hogy mi jöhet az év végi határidővel kivezetett nem falusi csok után. 

A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy vannak olyan eszközök, amelyek jól működnek és azt látták, hogy azokat előszeretettel veszik igénybe a családok. Ám olyan ok is voltak, amelyeknél azt látták, hogy újításra van szükség. Hozzátette, a cél az, hogy minden vágyott gyermek meg tudjon születni Magyarországon.

Kiemelte, döntés született a már jól működő babaváró hitel, illetve a falusi csok megtartásáról, sőt kibővítéséről is. Majd felhívta a nézők figyelmét, hogy a nem falusi csokot kivezetik, azonban a helyébe egy ennél is hatékonyabban működő támogatási formát fognak bevezetni, a „csok pluszt”, amiről a következő hetekben születhet döntés a kormány részéről.

Emellett elmondta, hogy az átmenet biztosított lesz, így az év végéig még a mostani csok szabályai érvényesek, utána azonban „belép ez az új támogatási rendszer”, ám erről részleteket még nem árult el – írja a 24.hu.