KezdőlapCímlapHalott Pénz 20 jövő nyáron a Puskás Arénában

Halott Pénz 20 jövő nyáron a Puskás Arénában

A zenekar az elmúlt években tizenkétszer adott teltházas koncertet a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz. A népszerű zenekar 2024. június 8-án a Puskás Arénában ünnepli fennállása 20. évfordulóját. A Halott Pénz az elmúlt években tizenkétszer adott teltházas koncertet a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban, emellett háromszor töltötte meg a Papp László Sportarénát.

2004-ben jelentek meg Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven, a projekt 2013 óta egy hétfős zenekart takar. Az áttörést a Feneked a gyengém című dal, majd a 2013 végén megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez jelentette.

A csapat dalszövegeivel (Minden szobába kell álom; Ugyanúgy hallasz) bebizonyította, hogy komoly mondanivalót tud közvetíteni, a közismertté vált, gyakran idézett sorok idővel szlogenekké váltak. Az Amikor feladnád vagy az Élnünk kellett volna című Halott Pénz-dal sokaknak adott erőt a nehéz pillanatokban.

„A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte az úton, amit eddig bejártunk, és most együtt megcélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncerthelyszínét, a Puskás Arénát” – jelentette ki Marsalkó Dávid.

A zenekar az elmúlt tíz évben folyamatosan jelen volt a hazai slágerlistákon, napjainkban az ország egyik legnépszerűbb zenekarának számít. Az együttes azon kevés hazai zenekarok egyike, amely visszatérő fellépője a Sziget fesztivál nagyszínpadának.