2023.03.29
Auguszta
Kezdőlap Címlap Több forrás szerint meghalt Kim Dzsongun

Több forrás szerint meghalt Kim Dzsongun

Napok óta semmi biztosat nem lehet tudni az észak-koreai vezetőről. Egy mai hír szerint egy rosszul sikerült szívműtét miatt már vegetatív állapotba került Kim Dzsong Un. Egyes források szerint viszont meghalt a diktátor.

Ellentmondásos hírek érkeznek Kim Dzsong Un állapotáról, mióta április 15-én nem jelent meg az ország egyik legfontosabb eseményén, a kommunista állam alapítója, Kim Ir Szen születésnapja alkalmából rendezett megemlékezésen. Egy Japán napilap most azt állítja, a diktátor jelenleg úgymond “vegetatív állapotban” van egy rosszul sikerült szívműtét miatt, azonban a Hong Kong-i HKSTV csatorna szerint Kim már meg is halt, mindezt egy “nagyon megbízható” forrásukra hivatkozva jelentették ki.

A TMZ nevű oldal azt írja a diktátor állapotáról szóló cikkében, hogy Kim Dzsong Un állítólag halott. Az utolsó kommunista vezető halálhírét a New York Post azonban egyelőre pletykának minősítette. A New York Post forrásai szerint a diktátor orvosi beavatkozáson esett át, ami rosszul sült el, mivel a műtétet végző orvos a ránehezedő nyomás miatt rettenetesen remegett és nem tudott megfelelően koncentrálni.

Az azonban szinte bizonyos, hogy válságos lehet a vezető állapota, hiszen a Reuters információi szerint nemrég kínai orvosok érkeztek Észak-Koreába, hogy segítsenek Kim Dzsong Um gyógyításában.

Indirekt/Blikk