2021.05.12
Pongrác
Kezdőlap Bűnügy Halálbüntetés vár a terhes barátnőjét megölő bokszolóra

Halálbüntetés vár a terhes barátnőjét megölő bokszolóra

Nem mindennapi karrier előtt állt a könnyűsúlyú profi ökölvívó, Félix Verdejo Sánchez, aki részt vett a 2012-es olimpián, utána profinak állt, az eddigi 29 mérkőzéséből 27-et megnyert, közülük 17-et kiütéssel. Azonban minden összetört, miután kiderült, hogy hidegvérrel meggyilkolta terhes barátnőjét.

A gyanú akkor terelődött a könnyűsúlyú profi ökölvívóra, Félix Verdejo Sánchezre, amikor a barátnőjének, Keishla Rodrígueznek váratlanul nyoma veszett.

A sportolót halálesetet okozó emberrablással és egy meg nem született gyermek megölésével vádolták meg, miután állapotos barátnőjének holttestét egy lagúnában találták meg szombaton.

A 27 éves férfi a vád szerint elrabolta az állapotos nőt, ököllel megütötte, beinjekciózta, kikötözte egy oszlophoz, majd a hídról a vízbe dobta. Brutális tettét nem egyedül vitte véghez, egy meg nem nevezett ismerősével közösen, akitől azt kérte, hogy segítsen megszabadulni a barátnőjétől, aki tőle vár gyereket- írja az Origo.

Verdejo vasárnap feladta magát a rendőrségen,  hétfőn pedig rendőrök kíséretében jelent meg a bíróságon. Ha kiderül, hogy valóban ő gyilkolta meg a barátnőjét, akár halálbüntetés is várhat rá.