2021.01.28
Károly, Karola
Kezdőlap Bűnügy Gyilkos anya: megölte a két kisgyerekét, majd öngyilkosságnak próbálta beállítani

Gyilkos anya: megölte a két kisgyerekét, majd öngyilkosságnak próbálta beállítani

A kétgyermekes Lisa Snyder borzasztó kegyetlenségeire nehéz szavakat találni. A 37 éves pennsylvaniai nő 2019 szeptemberében kétségbeesve hívta fel a rendőrséget, miszerint lányát és fiát holtan találta otthon.

A mentők 11 perc alatt kiértek a helyszínre ahol újraélesztették a gyermekeket, ám tragikus módon mindketten három nappal később a kórházban életüket veszítették. A nyomozás során kiderült: az anya végzett a négyéves kislányával és a nyolcéves fiával.

A gyerekgyilkos asszonyra az ügyészség tette brutalitása miatt halálbüntetést kért, ám a tárgyalássorozat még nem ért véget, így nem tudni milyen megtorlást kap majd végül. Snyder határozottan tagadja a vádakat, szerinte gyilkosságot a nyolcéves fia követte el.

Bizarr állítását azzal magyarázta, hogy fiát folyamatosan zaklatták iskolatársai, amiért eldobhatta magától az életét. Imádott húgával pedig azért végzett, mert meg szerette volna kímélni a hasonló kínoktól, ha iskolás korba lép.

A nyomozók azonban olyan bizonyítékokat találtak a nő ellen a helyszínelés során, miszerint ő fojtotta meg a gyerekei egy pórázzal, amit öngyilkosságnak akart álcázni , ezért felakasztotta a kicsik holttestét a pincében.

A halottkém szerint egymást vagy saját magukat egyik gyermek sem tudta volna ilyen módon megölni. Az is beszédes, hogy a gyermekek halálakor csak az anya tartózkodott velük otthon.

Indirekt/Bors