2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Címlap Összeomlás: Pécsi Ildikó elutasította az orvosi kezelést

Összeomlás: Pécsi Ildikó elutasította az orvosi kezelést

Szűcs Lajos halálával a 80 éves Pécsi Ildikó lelkének egy része is meghalt, a házát sem hajlandó elhagyni.

A múltba menekült a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a régi tárgyakat nézegeti, és régi történeteket oszt meg a környezetében élőkkel. Így egykori tanítványának, L. Péterfi Csabának is, aki fogadott anyjaként szereti Pécsi Ildikót.

– Van, amikkor mosolyog, máskor zokogva omlik össze. Többször elmesélte, hogyan ismerkedtek meg, és milyen csodás volt a kapcsolatuk – nyilatkozta a Sorry! magazinnak Csaba. – Egyik nap például esküvői fotókat nézegetett, sztorizgatott nekünk a nagy napról. A közös ágyukat is szépen rendbe rakta, és egy képet helyezett el ott, ahol Lajos bácsi aludt…

Köztudott, hogy a nyolcvanesztendős színésznő régóta súlyos cukorbetegséggel küzd, és az egészségi állapota romlott az elmúlt években. Nem csoda, hogy mindenki nagyon aggódik érte.

– Bár a kora és a komoly egészségi problémái sosem tudták teljesen legyűrni, ebben a rendkívül megterhelő időszakban rendszeresen kijár hozzá az orvos, ellenőrzi az állapotát. Javasoltuk neki, hogy néhány napra feküdjön be a kórházba, hogy megerősödjön, de élből elutasította az ötletet. (…) Most otthon érzi magát a legjobban, nem hajlandó elhagyni a házat. Úgy érzi, ott van a legnagyobb biztonságban a kutyákkal, a kertjével és Lajos bácsi emlékeivel.