2022.08.08
László
Kezdőlap Címlap Grosjean autója felrobbant, Strollé fejre állt, Hamiltoné pedig nyert - ez történt...

Grosjean autója felrobbant, Strollé fejre állt, Hamiltoné pedig nyert – ez történt Bahreinben

Az őrült és kaotikus Bahreini Nagydíjon csak egy biztos pont volt: Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott.

Úgy kezdődött a vahreini futam, hogy az első körben Roman Grosjean autója 280 km/órás sebességgel a falnak csapódott, felrobbant és kettészakadt. A francia pilóta 53 g-s lassuláson esett át, majd 28 másodpercet töltött a lángok között, mielőtt kiszabadult onnan. Kész csoda, hogy egy boka-sérüléssel és némi égési sérüléssel megúszta. Újraszületett ma!

Nem sokkal az újraindítást követően Stroll autója állt a feje tetejére, miután egy kanyarban összeért Kvyat kerekével. A safety caros szakasz után már unalmasabb körök jöttek – legalábbis az addig történtekhez képest. Hamilton magabiztosan vezetett, mögötte Verstappen haladt, míg a harmadik helyen Perez száguldozott. Egészen addig, amíg két körrel a vége előtt a mexikói autójában lángra nem kapott a Mercedes-motor, és lángoló autójával kénytelen volt félrehúzódni – így a mezőny a safety car möügött csorgott be a célba.

A harmadik hely így Verstappen csapattársa, Alex Albon ölébe hullott. A McLaren csapata is örülhetett, hiszen Norris az ötödik, míg a 15. helyről rajtoló Sainz a 6. helyen ért célba.