KezdőlapCímlapGondoltad volna? Már 50 éves Dobó Kata

Gondoltad volna? Már 50 éves Dobó Kata

A szép színésznő évekkel ezelőtt dolgozott szállodai titkárnőként, autószalonban értékesítőként, máskor meg újságot árult.

1997-ben ismerte meg a nagyközönség a nevét, amikor A miniszter félrelép című filmben szerepelt. A ma 50 éves Dobó Katát rengeteg szerepben láthattuk, sokszor fajsúlyos női karaktereket formál meg, mint például Stuart Máriát.

„Annak idején mielőtt megkaptam volna A miniszter félrelép főszerepét, megkérdezte Andy, tudom-e, mi vár rám, ha elvállalom ezt a szerepet. Éreztem, hogy azt kell mondanom, tudom. Ha előre látom, hogy ez azzal jár, hogy rengetegen belemásznak a magánéletembe, akkor lehet, hogy nemet mondtam volna a szerepre. Ha ma valaki sztár akar lenni, pontosan tisztában van vele, mire kell számítania. Korábban nem így volt” – nyilatkozta évekkel ezelőtt Dobó Kata. 

Az érettségi után szállodai titkárnőként, majd egy autószalonban értékesítőként vállal munkát. Ekkoriban kezdett el érdeklődni a modellkedés iránt is, végül azonban a színészet volt az, ami igazán közel állt a szívéhez. Földessy Margit Stúdiójában kezdte el tanulni a szakma alapjait, majd elsőre felvették a Színművészeti Főiskolára, osztálytársai többek között Bodó Viktor, Csányi Sándor és Hámori Gabriella voltak – írja a híradó.hu.

Számtalan magyar filmben láthattuk: 1997-ben a Miniszter félrelép, Ámbátor tanár úr (1998), majd az Európa Expressz, a Csak szex és más semmi (2005.) és a Szabadság, szerelem (2006).