2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Geszti Péternek a Rapülők csak tét nélküli játék volt

Geszti Péternek a Rapülők csak tét nélküli játék volt

Jó lenne újra együtt csinálni valamit – gondolta az Első Emelet két egykori zenésze és dalszövegírója. Így jött létre a Rapülők, ami aztán nagyot tarolt.

A Rapülők első albuma 1992-ben jelent meg. Az azonos nevű együttest az addigra megszűnt Első Emelet két tagja, Berkes Gábor billentyűs, Szentmihályi Gábor dobos és Geszti Péter dalszövegíró alapította, de egyáltalán nem ez volt a tervük.

“Az Első Emelet megszűnése után is barátságban maradtunk, összejártunk és arra gondoltunk, hogy jó lenne újra együtt csinálni valamit. Akkoriban a Danubius Rádió slágerlistáját vezettem és dj-ztem is – hihetetlen, de még kazettáról!-, ezért képben voltam, hogy mik a zenei trendek. Magyarországon akkoriban egyáltalán nem volt jelen a groove-os alapú, friss könnyűzene, ezért ebbe az irányba mozdultunk. Nem vagyok énekes, de van előadóművészi vénám, így találtam rá a rap műfajára, ami nekem megfelelt” – elevenítette fel a life.hu kérdésére Geszti Péter.

A csapat szövegírója elmondta, hogy játéknak indult az egész, és a dalokat oda akarták adni fiataloknak.

“El is mentünk néhány művházba, ahol underground tehetségkutatókon kerestünk rappereket, de nem találtuk meg a megfelelő előadót. Közben a dalok sorra születtek, így végül a demokazettán én rappeltem el a dalokat. Így született meg a Rapülők, és a sikerünk titka valószínűleg épp az volt, hogy ez a zenekar nem akart megalakulni. Tét nélküli játék volt a zenével, a jókedv és az inspiráció vitt minket előre– mondta a Rapülők frontembere, aki hozzátette, első albumuk bombasiker lett, összesen 220 ezer fogyott el belőle.