2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Franciaország szigorít: egyre jobban terjed náluk újra a koronavírus

Franciaország szigorít: egyre jobban terjed náluk újra a koronavírus

A franciáknál egyre több fertőzöttet azonosítanak, emiatt újra komolyabb szigorításokat vezetnek be.

Emmanuel Macron államfő már július 12-i beszédében jelentett be szigorításokat, amelyeket a koronavírusnak a delta variáns által okozott negyedik hullámával indokolt a kormány.

Ezért több korlátozást is újra bevezettek: a maszkviselés mellett a gyülekezést (9 óra után tíz főnél többen nem gyülekezhetnek a tengerpartokon) és az esti szórakozást korlátozó intézkedések léptek életbe kedden Korzika szigetén – mivel a szigeten 100 ezer lakosra csaknem hétszáz fertőzött jut –, az Atlanti-óceán mentén több nyaralóvárosban, de a keleti és a dél-keleti országrész egyes megyéiben is.

Bordeaux-ban és a turisztikai övezetekben a spanyol határ közelében is kötelezővé tették a maszkviselést, valamint szerdától az alkoholfogyasztás is tilos lesz a köztereken augusztus 31-ig. A korlátozás nem vonatkozik a parkokra, a természetvédelmi övezetekre és a tengerpartokra, illetve a strandokra.

Gironde megyében egyre rosszabb a helyzet, ugyanis a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma kedden meghaladta a háromszázat.

Az első francia megye Pyrénées-Orientales volt, mely a spanyol határ mellett helyezkedik el, ahol bevezettek újra a kültéri kötelező maszkviselést. Már július közepénmeghozták ezt a döntést, amely alól csak a tengerpartok és a zöld övezetek (parkok, erdők, kertek) jelentenek kivételt.

Indirekt/Blikk