KezdőlapCímlapForma-1: álmodozik a Ferrari, világbajnok akar lenni

Forma-1: álmodozik a Ferrari, világbajnok akar lenni

A tavalyi teljesítményéhez képest sikerült javulnia a Ferrari Forma-1-es csapatának, és nem elégszenek meg a 3. hellyel, világbajnokok akarnak lenni.

Fotó: Scuderia Ferrari

Tavaly a Ferrari története egyik legyengébb idényét produkálta 2020-ban, a csapatnak azonban a korlátozások ellenére sikerült az autó és a motor tekintetében is nagy előrelépéseket tennie a télen. Úgy tűnik, a Scuderia idén harcban lehet a konstruktőri 3. helyért, Mattia Binotto pedig az Auto Motor und Sport című szaklapnak adott exkluzív interjúban arról beszélt, ami különösen fontos volt számukra, hogy a gyárban és a szélcsatornában kapott adatok megegyeznek azokkal, amikkel a pályán is találkoznak.

Fotó: Scuderia Ferrari

„Ez az, amiben reménykedtem” – mondta a szakember. „Hogy több-e, vagy kevesebb-e annál, ami várható volt, arra nincs értelme válaszolni. Ami fontos számomra, hogy újra tudunk támaszkodni az adatainkra. A korreláció ismét jól működik. Emellett dolgoztunk a tavalyi gyengeségeinken is: az autó nagy légellenállásán, a motorerőn, az aerodinamikai stabilitáson, és úgy általában a leszorítóerőn. Ezért is vagyok elégedett.” – írta az F1vilag.hu.

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Aston Martin Cognizant F1 Team