KezdőlapCímlapFolytatódik a Nemzeti-botrány! Már Horváth Lajos Ottó is felmondott

Folytatódik a Nemzeti-botrány! Már Horváth Lajos Ottó is felmondott

Szász Júlia után a másik súlyosan megsérült színész is megerősítette felmondását a Nemzeti Színháznál, és cáfolja Vidnyánszky Attila igazgató azon állításait, hogy több millió forint kártérítést fizettek volna nekik a novemberi baleset után.

Szász Júlia után Horváth Lajos Ottó is megerősítette felmondását a Nemzeti Színháznál, és a színésznőhöz hasonlóan ő is cáfolta, hogy a színház több millió forint kártérítést fizetett volna ki neki a balesetük után – korábban ezt állította Vidnyánszky Attila igazgató. A színész Facebook-posztban osztotta meg álláspontját, és mint kifejtette: a novemberi, Rómeó és Júlia előadáson történt baleset miatt maradandó károsodást szenvedett – számolt be a Pénzcentrum.

Horváth Lajos Ottó azt írta, sajnálja, hogy a titoktartási megállapodás ellenére, idő előtt, olyan információk kerültek nyilvánosságra, amelyeket cáfolnia kell.

Kényszerhelyzetbe kerültem, így el kell mondanom, hogy az egyértelműen maradandó fogyatékossággal (sajnos ennek megítéléséhez nem kell egy évet várni!) járó balesetem kapcsán milyen összegeket kaptam, és legfőképpen kitől. […] Az adásban elhangzottakkal szemben, nem kaptam a biztosítótól kettőmillió-négyszázezer forintos ajánlatot, vagy azt nem juttatták el sem nekem, sem jogi képviselőimnek – írta.

Azt is elárulta, Vidnyánszky nyilvános megszólalásaival párhuzamosan a Nemzeti Színház jogi munkatársai neki „külön felhívták a figyelmét” arra, titoktartás kötelezi, semmilyen a színház által küldött dokumentumról, javaslatról, ajánlatról és levélről nem beszélhet nyilvánosan. Horváth Lajos Ottó tételesen felsorolta, milyen juttatásokat kapott a baleset óta:

kétszer hétszázezer forint „gyorssegélyt”;

hétszázhatvanötezer forint támogatást a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, ami nem a munkáltatója;

egymillió forint jogcím nélküli előleget a színház felelősségbiztosítójától – a Vidnyánszky által állított másfélmillió forinttal szemben;

százharminchatezer forintot az intézmény csoportos biztosításából;

hétszáznyolcvanezer forintot a Színházi Dolgozók Szakszervezetétől és az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől,

és a felmondásáig összesen egymillió-kilencszázezer forint táppénzt, havi kétszázhetvenezer forintot, ami nem kártérítés. A színész szerint a sérülésein túl az fájt neki a legjobban, hogy az igazgató a sajtóban a színészeket, különösen őt hibáztatta a balesetért – noha ennek a megítélése nem az ő, hanem az igazságszolgáltatás feladata.