2021.06.15
Jolán, Vid
Kezdőlap Címlap Fodor Zsókát imádják a pécsiek, nem is költözne soha máshová

Fodor Zsókát imádják a pécsiek, nem is költözne soha máshová

Mióta a Barátok közt Magdi anyusa a Baranya megyei városkába költözött, a helyiek a tenyerükön hordozzák őt.

A népszerű színésznő hangulatát semmi nem árnyékolhatja be Fotók: Indirekt

Fodor Zsóka népszerűsége mit sem kopott, mióta otthagyta a Barátok közt című szappanoperát. Hetvennyolc évesen is jobbnál jobb színházi szerepeket kap, de a járvány most őt is a belvárosi otthonába kényszerítette. A legendás pécsi Fokhagyma étteremből minden nap házhoz viszik neki a magyaros ebédet, amit maga a tulajdonos, Béla főz. Az orvosi rendelőből az adjunktus személyesen csönget be hozzá a recepttel, a postás pedig a Blikk újsággal.

Zsóka imádja a szakmáját, a színházat, ennek is köszönhető, hogy bármelyik városban élt, Budapesten, Szegeden, Békéscsabán a helyiek ma is rajongva szeretik

– A koronavírus járvány miatt Pécsett kilenc előadásom maradt el. A nézőket nem hagyjuk cserben, amint lecseng a járvány, bepótolunk minden előadást – ígérte az Indirektnek Fodor Zsóka. – Az örömlányok végnapjai című darabban egy falusi takarítónőt játszom, állandó telt házzal. Gyakran a lépcsőn is ülnek a nézők. Legutóbb Moravetz Levente a kezdés előtt kiállt a színpad sarkára, megkérdezte, ki nem látta még az előadást? Csak néhányan tették fel a kezüket. Van, aki tizenötször nézte meg a darabot.

Zsóka ígérte, minden elmaradt előadást bepótolnak

Fodor Zsókának az igazi elismerést a közönség állandó szeretete jelenti. De büszke a Magyar Köztársaság Lovagrendje kitüntetésre is, amit a vitrinjében őriz. Imádja pécsi belvárosi otthonát, az erkélye egy hangulatos térre nyílik, ahonnan rálátni a várost övező gyönyörű hegyekre. Nem csoda, hogy számára Pécs a világ legszebb helye, nem is költözik többé sehová.

Fodor Zsókának a magyaros konyhájáról ismert Fokhagyma étterem tulajdonosa, Béla személyesen főzi az ebédet. Itt a feleségével, Nikivel találkozott