2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Foci Eb: Szijjártó Péter kiakadt, lekommunistázta az UEFA-t

Foci Eb: Szijjártó Péter kiakadt, lekommunistázta az UEFA-t

Az Európa-bajnokságon tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt a magyar válogatottnak a következő két, Nemzetek Ligája-mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszani. A harmadik meccsre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. Az ítélet nagyon felidegesítette Szijjártó Péter külügyminisztert, aki Facebook-oldalán reagált a büntetésre.

A zártkapus büntetés mellett a magyar szövetségnek százezer eurót is fizetnie kell, valamint ezeken az összecsapásokon „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell kifeszítenie.

A külgazdasági és külügyminiszter, a nagy futballszurkoló Szijjártó Péter Facebook-oldalán kifakadt a büntetésre: „Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert, munkásőrhajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.”

Szijjártó Péter

A külügyminiszter szerint az UEFA ezzel a döntéssel azt üzeni, hogy „Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de telt házas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.”

A tárcavezető „szánalmas és gyáva testületnek” nevezte azt a bizottságot, amelyik ilyen döntést hoz.

Indirekt/Index