2023.12.09
Natália
Kezdőlap Címlap Felrobbant egy benzinkút! A több méteres lángokban egy ember meghalt, rengeteg a...

Felrobbant egy benzinkút! A több méteres lángokban egy ember meghalt, rengeteg a sérült

A román fővárostól 25 kilométernyire lévő Crevedián felrobbantak egy autógáz-töltőállomáson található üzemanyagtartályok.

Szörnyű tragédia történt a Bukaresttől 25 kilométernyire lévő Crevedián. A településen található autógáz-töltőállomáson található felrobbantak az üzemanyagtartályok. Az első robbanás után a hatóságok azt közölték, hogy egy ember meghalt, hét ember súlyos, négy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, a több méteres lángok pedig a töltőállomás tartályairól egy lakóházra is áterjedtek.

Csaknem két órával később újabb robbanás következett be a töltőállomáson, miközben a nagy erőkkel helyszínre érkezett tűzoltók a lángok továbbterjedését próbálták megfékezni. Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint a második robbanásban 26 tűzoltó is megsérült.

Az egészségügyi tárca összesítése szerint  egy ember meghalt, 46 ember szenvedett égési sérüléseket, akiket három bukaresti sürgősségi kórházba szállítottak, közülük nyolc válságos állapotban lévő sérültet lélegeztetőgépre kellett kötni.