2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Fantasztikus hírt kaptak a katalán szurkolók!

Fantasztikus hírt kaptak a katalán szurkolók!

Az UEFA licenceket elbíráló bizottsága egyhangúlag engedélyezte a Barcelona indulását BL-ben.

Az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) megkapta az engedélyt, így az FC Barcelona indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában – értesült az AS madridi sportnapilap. Az újság szerint az UEFA licenceket elbíráló bizottsága egyhangúlag döntött a spanyol bajnok BL-rajtjának jóváhagyása mellett.

A lap hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a határozatot felülvizsgálhatják, ha új tények derülnek ki a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke, Jose Maria Enriquez Negreira ügyében, amely miatt az UEFA eljárást indított a katalán klub ellen.

2001 és 2018 között Negreira mintegy 7 millió eurót kapott a Barcelonától a játékvezetők munkájával kapcsolatos tanácsok fejében. Az UEFA vizsgálata viszont eddig semmi olyan bizonyítékra nem derített fényt, hogy a Barca meccseredményeire hatással lettek volna a Negreira részére érkező kifizetések.

A katalán klub kezdettől azt hangsúlyozza, hogy semmiféle rosszhiszemű dolgot nem követett el, teljesen tisztán és nyíltan utalt át pénzt Negreira cége számára tanácsadói szolgáltatásért, olyanért, amelyet semmilyen szabályzat nem tilt.