2021.09.22
Móric
Kezdőlap Címlap Ez nagyon gyenge volt: a magyar női vízilabda-válogatott kikapott Kínától az olimpián

Ez nagyon gyenge volt: a magyar női vízilabda-válogatott kikapott Kínától az olimpián

A magyar női kézilabda-válogatott 11-9-re kikapott Kínától a tokiói olimpián. Ezzel a mieink második helyen végeztek csoportjukban. Nagyon gyengén játszottunk, az ázsiai csapat már 8-2-re is vezetett, másfél negyed jó játék nem elég Kína ellen.

Nem kezdődött jól a meccs, az első negyedben a lövés számunk ugyan megvolt, de a találatok nem annyira. Leginkább a kapufát forgácsoltuk szét, vagy a kínai kapus védett. Az elején jól megszórtak minket a büntetésekkel, a kínaiak pedig sokkal pontosabbak voltak a kapu előtt. Még öt másodperccel a negyed vége előtt is gólt kaptunk, az első szünetre 1-4-gyel mentünk.

A félidőre sem javult sokat a helyzetünk, sőt már öt góllal vezetett a kínai csapat. Szinte semmi sem működött. Elől ha éppen nem a kapus védett, akkor a kapufa mentett sokszor. Kapusteljesítmény sem segítette a csapatot, 7-2-vel fordultunk a nagyszünetre.

Egész egyszerűen ezen a meccsen semmi nem akart sikerülni. Hiába próbáltuk meg mindent, nem tudtunk gólt lőni. 22 lövésből csak két gólt lőttünk, a másik oldalon 15 próbálkozásból esett hét gól. Sokkal élesebb is volt az ellenfél, de ezzel együtt is ez volt eddig a magyar válogatott eddigi leggyengébb produkciója. Ezzel együtt is 9-6-ra sikerült zárkózni.

A magyar válogatott abban javított az utolsó negyedben, hogy sikeresen próbálta meg kevés gólon a kínaiakat, és az első négy percben nem is kaptunk gólt. Elől viszont még mindig akadozott a gépezet. Két és fél perccel a vége előtt még 9-7 volt oda. De a vége így is hihetetlen izgalmas volt.

54 másodperccel a vége előtt büntetőt kaptunk, Gurisatti pedig bevágta. De aztán Kína is kapott egy ötméterest, bevágták, így elment a meccs, 11-9 lett a vége.

A magyar válogatott ezzel csoportja második helyén végzett. Az, hogy ki lesz majd a negyeddöntőben az ellenfél, az ezután kezdődő meccseken dől majd el.

„A helyzeteink megvoltak, türelmetlenek és pontatlanok voltunk, ilyen azért még nem fordult elő. A védekezés sem stimmelt. Fejben nem volt ott a csapat, fásultan játszott. 8-2-ről már nehéz fordítani, de dicséret, hogy ez majdnem sikerült. Különösebb problémát nem csinálunk abból, hogy nem lettünk csoportelsők. Teljesen mindegy, kivel játszunk majd a negyeddöntőben. A csoportelsőségért amúgy sem adnak semmit. Abban biztos vagyok, hogy két nap múlva sokkal jobbak leszünk.” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány.

Indirekt/Blikk