2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Belföld Ez már nem is horrorkaraván, hanem gépszörny

Ez már nem is horrorkaraván, hanem gépszörny

Súlyos büntetést róttak ki az M5-ös autópályán egy sofőrre egy nem mindennapi eset miatt – számolt be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Facebook-oldalán. Két és fél millió forintos bírságot róttak ki a súlyosan balesetveszélyes gépszörnyre és sofőrjére.

A horrorkaravánok után egy monstrumot, egy gépszörnyet kapcsoltak le az M5-ös autópályán. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre, és az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták kiterelni a fotókon látható járműhalmot. A Svédországból indult monstrum afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra.

A hatósági szakemberek természetesen nem engedték továbbhaladni tegnapi fogásukat, ahogy azt az államtitkár is megírta. A sokszoros szabálysértés miatt a sofőrre több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki – írta az Index.