2021.02.26
Edina
Kezdőlap Címlap Ez már háború: Juszt László keményen beleszállt Sebestyén Balázsba

Ez már háború: Juszt László keményen beleszállt Sebestyén Balázsba

Az egykori tévés legendánál az verte ki a biztosítékot, hogy Balázs a reggeli rádióműsorában azt mondta: 65 év felettieket nem lenne szabad kormány mögé engedni, be kellene vonni a jogosítványukat.

Juszt László a saját oldalán nagyon keményen beolvasott a műsorvezetőnek:

„Olvasom, hogy Sebestyén Balázs, rádiós műsorvezető kiakadt az idősekre – és az orvosokra – hogy miért engedik vezetni a 65 év felettieket. Egészen pontosan ezeket mondta:
’Hú de tudok az ilyenre haragudni! A háziorvost is megbüntetném, börtönbe zárnám, a csávótól elvenném a jogosítványt, a mamának kötelező házi karantén egy évig, senki sehova. Felderíteném a háziorvosát és azonnal kettő év letöltendőre ítélném őt is, mint a huzat. Elmennek a házi orvosok a fenébe, akik ötezer forintért átengedik, az összes rohadjon meg. Bemegy a papa 68 évesen mankóval, járni nem tud, a zöldségesig nem engednéd le, aztán a háziorvos ötezer forintért azt mondja, vezessen. Aztán kienged egy gyilkost az útra, aki majd megöl valakit. Legjobb esetben saját magát. Ezt nehezen tolerálom. Egy bizonyos kor felett mindenkitől elvenném a jogosítványt… Elfogynak a reflexek, máshogy ismered fel a veszélyt, nem veszed észre, ha hülye vagy. Menjél vonattal. Ezek a legönérzetesebbek: nekik ne mondja meg senki, hogy tudnak-e vezetni.’
Nos, akkor fiatalember, hogy tisztán lássunk, a KSH adatai szerint  2015-ben, – ez a legutóbbi ilyen fellelhető statisztika szerint – a 45 év alattiak  8.808, a 45 év felettiek 5.797 balesetet okoztak.

De vizsgálhatjuk aprólékosabban is. A 17-65 éves korosztályokból 13.805-en okoztak balesetet, míg az Ön által minősíthetetlen hangnemben ócsárolt 65 év felettiek közül 1.715-en.

Tisztelettel felhívom a figyelmét arra a tényre is, miszerint az Ön korosztálya, a 36 és 45 év közöttiek a 2. legveszélyesebb vezetők, akik ugyanebben az időszakban 3.307 balesetet okoztak – szemben a már említett 65 felettiekkel, akik ugyebár 1.715-öt. 

De itt idézhetem a Generali biztosító felmérését is, amely szerint minden harmadik káreset a negyvenesekkel történik, a legtöbb baleset okozója vagy elszenvedője négyikszes férfi.

Külön érdekességként jelzem, hogy az az időszak amikor Ön hallható valamelyik rádiócsatornán, az a 2 helyen áll a baleseti statisztikában 2.885 járművezetők okozta balesettel. És ezzel nem azt állítom, hogy ez összefüggésben van az Ön szereplésével, csak mint tényt említem. (Forrás: Közlekedési baleseti statisztikai évkönyv, 2015)”