KezdőlapBelföldEz elég rasszízű! Parragh László szerint a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai...

Ez elég rasszízű! Parragh László szerint a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerő lenne az ideális

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke közölte, miután ez a munkaerő kifogyott, szerinte marad a Távol-Kelet, ahol a vallás szerencsére visszafogottabb.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt a vendége az ATV Egyenes Beszéd című műsorának, ahol Rónai Egon műsorvezető többek között felvetette, hogy a magyar gazdaság egyik nehézsége a munkaerőhiány. Parragh elismerte, hogy fogy a munkaerő, és ahogy a korosztályok idősödnek, egyre kevesebb munkavállalóval lehet számolni.

Elmondta, hogy az összfoglalkoztatottsági létszámot már nagy valószínűséggel nem fogják tudni növelni, így Parragh szerint elkerülhetetlen a munkaerő importja. Hozzátette: az ideális az a fehér bőrű, keresztény kultúrájú, európai gondolkodású munkaerőnek az importja lenne, de hát ez is kifogyott.

A Balkán kifogyott, Ukrajna munkaképes lakosságának a jó része elmenekült. Így szerinte marad a Távol-Kelet, ahol a vallás szerencsére visszafogottabb, mint a keményebb arab országokban.

Indirekt/24.hu